(placeholder)

Musikkentreprenørene

Nytt

musikkforlag

ser dagens lys
I september 2014 ble Musikkentreprenørene AS stiftet.

Et nytt musikkforlag

som har til hensikt å produsere, spille inn

og utgi ny musikk.

Musikkentreprenørene så dagens lys på ettersommeren 2014. På stiftelsesmøtet 11. august var fem entusiaster samlet for å stifte et nytt norsk musikkforlag som har til hensikt å produsere og markedsføre ny norsk musikk med særlig fokus på kirkemusikk.

- Det er kanskje historiens dårligste timing, forteller daglig leder for selskapet, Jon Kleveland.

- Men hvis det noen gang har vært viktig å starte et forlag så er det nå, understreker Kleveland. Musikkmarkedet er i store forandringer, bransjen har store utfordringer. Inntjeningen er for mange forlag minimal. Dette betyr at det blir produsert lite ny musikk på norsk. Derfor er det viktigere enn noen gang.

Musikkentreprenørene er stiftet på pur kjærlighet til musikken. Å tjene store penger på musikkutgivelser i dag, synes å være svært vanskelig. Likevel har ny teknologi ført til nye muligheter.

- Markedet er blitt svært vanskelig hva salg av CDer angår. På den annen side er markedet blitt ekstremt demokratisert, poengterer Kleveland. I dag kan man spille inn en låt, og så er hele verden tilgjengelig for distribusjon gjennom streaming og nedlastning. Det gjør bransjen spennende!

Musikkentreprenørene AS er et lite selskap som ikke satser på stort volum utgivelser hvert år.

- Vi må jobbe grundig og målrettet med produksjonene våre og sikre oss hundre prosent økonomisk på hver utgivelse. Det krever mye arbeid, men vi ser at der er mulig og derfor gjør vi dette. Utgivelser av ny musikk krever dugnad både fra publikum og bidragsytere.

Selskapet er lokalisert i Kristiansand, og bygger sin virksomhet ut fra Sanden Studio.

- Vi er veldig privilegert på Sørlandet som har Sanden Studio og teknikker Roald Råsberg. Dette studioet må vi ta vare på. Det er en av Sørlandets viktigste kultusinstitusjoner.

Hvis alle gode krefter slår seg sammen kan vi produsere mye god musikk i årene fremover.

Musikkentreprenørene satser på å utgi to til tre produksjoner i året. Videre ønsker selskapet å tilby notemateriell og å være konsertformidler.

- Det er slutt på den tiden da man kunne utgi musikk på CD og tjene penger på det. Våre artister skal være aktive på veien og gi konserter, forteller Jon Kleveland.

Selskapets første produksjon ble lansert 21. november 2014 - Kristina Jølstad Mois produksjon ”Uendelige favn” som inneholder 13 nye salmer/sanger av Eyvind Skeie og Jon Kleveland.Jon Kleveland

daglig leder og styremedlem

Jon Kleveland har bak seg en rekke CD-produksjoner som produsent, komponist, arrangør og sanger. Bl.a. fem innspillinger med koret ”Kor de Ville”, Hanne Krogh – ”Ved juletid”, Bjøro Håland – ”Mine salmer”, Terje Formoe – ”Et sted under solen”, Kristina Jølstad Moi – ”Sanger fra vest”, ”Jord møter himmel”, ”Fyll mitt seil”, Hilde Svela – ”Tidevann”, Lene Jarlsby – ”Fra Hellesund til Puerto Rico”, Frikor – ”Smak av liv”, Vestergabet og Jon Kleveland – ”Med slips”, Siv Justnes og Jon Kleveland – ”Sør i skjærene”.

Han har også bak seg flere år i kulturadministrasjon bl.a som kultursjef i Lyngdal kommune, adm leder for De internasjonale kirkefestspill og som programsjef for Kristiansand Symfoniorkester. Kleveland er også en mye benyttet arrangør bl.a for Kristiansand Solistensemble og Kristiansand Symfoniorkester.

Til daglig er Jon Kleveland ansatt som organist i Kristiansand Frikirke.

Kontakt: post@musikkent.noØyvind Lindseth

Styreleder
Arne Marthinsen

Nestleder

Arne Marthinsen bor i Farsund. Han arbeider som daglig leder i industrien, men er sterkt engasjert i musikk, idrett og kultur på fritiden. Han spiller tangenter og dirigerer flere kor, fra barne- og ungdomskor til voksen- og prosjektkor. Han er pådriver for samarbeid på tvers av geografiske og trosgrenser, og har bidratt til samarbeidsprosjekt innen ulike musikksjangre. Han er aktiv i musikk- og kulturlivet i Farsund menighet.

Kontakt: Arne.Marthinsen@karistua.noFotografmester Belinda Bjørnestad Egeland, Atelier Belinda

Erling Jakobsen

Styremedlem

Erling Jakobsen jobber ved Bispedømmekontoret i Agder og Telemark som rådgiver innen diakoni. 

Drevet med sang og musikk i kor- og menighet sammenheng siden 1975 . Organistvikar i Landvik menighet. 

Styremedlem i Agrando data a/s som leverer dataløsninger for kirker og menigheter i Norge og Sverige. 

Tidligere over flere år vært styremedlem i Cantando musikkforlag i Stavanger.
Roald Råsberg

Styremedlem

Roald Råsberg er eier og tekniker i Sanden Studio. Han er en svært ettertraktet tekniker, og har bak seg flere store og små produksjoner. Blant artistene han har jobbet med kan nevnes: Secret Garden, Terje Formoe, Marte Wulff, Honningbarna, Kirsten Bråten Berg, Elisabeth Andreassen, Anne Vada, Jørn Hoel, Anbjørg Lien og Kristina Jølstad Moi. Les mer her: Sanden StudioTorbjørn Alfsen

Styremedlem

Torbjørn Alfsen er til daglig lønningssjef ved Universitetet i Agder.  Torbjørn er også en aktiv freelance gitarist med lang erfaring som konsert-, teater- og studiomusiker.  Han har lagt gitartoner på nærmere 100 plateproduksjoner.  Torbjørn har etter 35 år som utøvende i musikkbransjen opparbeidet seg et stort nettverk av musikere, artister og konsertarrangører.
Fotografmester Belinda Bjørnestad Egeland, Atelier Belinda