(placeholder)

Vestergabet og Jon Kleveland er endelig ute med nytt album om mannens følelsesliv.

For et decennium siden fylte den samme guttegjengen Festningen i Kristiansand i 6 forestillinger med temaet: ”Mannens følelsesliv fra Æ til Å”. Viktige og eksistensielle beskjeder ble overført. Det var lun stemning med latter og tårer i salen. Alle lo og gråt litt.

tilbakemeldingene har vært mange og gode siden den gang, også med spørsmål om når de skal på veien igjen. Tiden går fort. De sonderte til slutt egen vilje og pågangsmot og fant unisont ut at lysten var der fremdeles, hvis det går an å si det slik uten å bli misforstått? Her er de, - omtrent 10 år eldre, litt tyngre, litt gråere, men (vi kan love deg) enda friere og med ønske om igjen å påføre tilhørerne viktige erfaringer og tvilsomme meninger til glede og ergrelse for dem som har behov for slikt.


Foresillingen "Mot nye høyder" fant sted i Kilden i Kristiansand i juni 2016,  der Vestergabet akkompangnerte de Paul Leer-Salvesen, Rune Belsvik, Frode Gallefoss og Tore Thomassen. De fire tekstleverandørene til kabareten, som de kaller det, er hver for seg ruvende skikkelser i ulike yrker; Rune Belsvik er forfatter med mer enn førti bøker bak seg. Paul Leer-Salvesen er professor ved UiA, forsker i teologi, etikk og kriminologi, har en svær vitenskapelig produksjon i tillegg til voksenromaner og ungdoms- og barnebøker. Frode Gallefoss er lege, forskningssjef ved Sørlandet sykehus og er ikke ukjent for sine parodier på fagpersoner innen mange felt. Tore Thomassen har utgitt bøker og en lang rekke musikkproduksjoner, er trubadur og poet.Avisen Fædrelandsvennen skrev om forestillingen:

Og hva presterer de? Jo, drøyt to timer med dypdykk i nettopp mannens følelsesliv. Mest handler det om å være menneske. Og så handler det litt om kjønnsforskjellene, selvsagt. Og om utviskingen av disse i vår tid. Om å være far, om å være sønn, om å miste far og om å miste den en elsker. Det handler om det skjøre livet, om å erobre det, om å leve på trass eller å leve for. Det er kloke menn som står bak denne forestillingen. Og de er ikke så rent lite dristige. Skjønt – det aller meste er innenfor pyntelighetens grenser. Det som var tabuord for en generasjon siden er det vel ikke lenger. Det ble en helaften til å frydes over, til å gråte litt i og til å le masse i. Jeg vil si det slik: Sommerens rekke av ulike revyer og kabareter i landsdelen ble innledet med denne, og det med både varme og bravur.


Nå foreligger CDen fra foresillingen -  en mangfoldig produksjon som kan bestilles fra Musikkentreprenørene.

Noter kan lastes ned her.Mannens mangfoldige følelsesliv

Hør sommerhiten "Ein holme foll a blåbær" her.