(placeholder)

Henriette Lie er 26 år, født og oppvokst på Karmøy.  Har vokst opp i en familie hvor musikken alltid har stått sentralt, i hverdagen og i alle sosiale sammensetninger. Begynte å ta pianotimer som 10 åring. Startet på musikklinja på Skeisvang videregående skole i Haugesund med piano som hovedinstrument, men gikk over til sang de to siste årene. Senere har hun studert allmennlærer ved Høgskolen i Bergen med musikk som fordypningsfag. Flyttet videre til Oslo for å studere og jobbe, og har nå endt opp på det blide sørlandet takket være kjærligheten, og ønsker nå å drive mer aktivt med sang.


- Dette er mitt første album, og at det skulle bli et julealbum er ikke tilfeldig. Julen er en spesiell tid- et lysglimt i vintermørket, og julemusikken har jeg alltid vært tidlig ute med, forteller Henriette.

Juleplata fikk navnet «Julefred», som er et mye brukt begrep i jula.

- Jeg håper at de som lytter kan finne roen og senke skuldrene, sier Henriette Lie.
Julefred

med Henriette Lie

I år debuterer Henriette Lie med albumet "Julefred". En vakker og stemningfull juleCD

Platen inneholder noen kjente og kjære julesanger- og noen litt «nyere» låter . Repertoaret  på platen er plukket ut i samarbeid med arrangør og produsent Jon Kleveland.

- Jeg ønsket å belyse julens budskap om håp og fred gjennom de utvalgte sangene. Besetningen med strykekvartett, piano, trommer og bass var akkurat slik jeg ønsket det, forteller hun.

-Å få lov å ha med så mange flinke musikere er et privilegium, og Jon Kleveland som arrangør og produsent har gjort en fantastisk jobb- som har resultert i åtte flotte arrangementer.


Albumet er spillt inn i Sanden Studio og mixet av Roald Råsberg.

Musikerne er: Runar Nørsett, piano - Per Erik Olsen, bass - Jango Nilsen, trommer

Pål Svendsberget, fiolin - Lars Lunde, fiolin - Kjell Åge Stoveland, bratsj - Leonardo Sesenna, cello.

Kristiansand Strykekvartet

Roald Råsberg, Jon Kleveland

og Henriette Lie