(placeholder)

Hver vår har Svarttrosten gitt May Sissel Rismyhr Jansen tårer i øynene. Den synger i skumringen, den synger selv om ingen andre synger og den berører. Hun er nå ute med en EP som har fått navnet ”Svarttrost”.


May Sissel har holdt på med musikk i hele sitt voksne liv Hun bor på Frekhaug, men vokste opp i Ytre Arna og Siljan. På lærerskolen i Bergen gikk hun i klasse med Odd Nordstoga, og her oppsto bandet Something Odd.  - Vi spilte inn tre plater sammen, forteller May Sissel.  

Hun er aktiv i koret GospelCompagniet, som kom ut  med en trippel-cd i november 2016.  Hun har også koret for andre artister.  I 2003 startet hun og mannen, bassisten Jan Martin Jansen, bandet Jan Mayen hvor de selv sto for alle tekster/melodier. I 2011 kom de ut med sin første cd ”Snu deg mot meg”, som fikk fine omtaler.


Etter dette fulgte noen år med lite sang og musikk. Tvilen på egne musikalske evner kom snikende, og lammet både selvtillit og kreativitet. Samtidig opplevde hun at troen som hadde båret henne i alle år, vaklet. Sangen ”Du var der før jeg kom”, handler om å komme tilbake til han som alltid var der, og om å lande i troen igjen. - De siste årene har det bygd seg opp et trykk innvendig etter å få dele sangene mine,  og et ønske om å berøre andre med musikken min. Kreativiteten har kommet tilbake, og nye sanger har blitt til. Sangen ” Du skaper allting nytt igjen” handler om å få en ny start, en ny vår. Og jeg føler jeg har fått en ny start. Jeg føler meg ekstremt heldig som har fått med meg de beste og fineste musikerne jeg vet på dette prosjektet; Torjus Vierli, Hildegunn Garnes Reigstad og Ingelin Reigstad Norheim.


May Sissel skriver på norsk, og skriver utfra ulike møter og erfaringer som har gjort inntrykk på henne. - Jeg har blant annet  skrevet en trøstesang for voksne som rett og slett heter ”Trøstesang”. Man kan noen ganger bli litt matt av å se seg rundt i verden, og da kom denne sangen.  Ellers  har jeg selvfølgelig en sang om svarttrosten, smiler May Sissel.

-Drømmen måtte være å få synge som en svarttrost. Ikke nødvendigvis alltid imponere, men å berøre.


May Sissel Rismyhr Jansen solodebuterer med EP

Svarttros ble til musikkproduksjon